söndag 20 mars 2022

 18/3-22

Denna vecka kommer inlägget lite senare än vanligt. Det har varit lite svårt att slita sig från trädgården och det alldeles underbara väder vi haft denna helg. 

Jag gör inlägget själv denna gång och inte tillsammans med barnen, för nu har vi bestämt att vi kör igång med de Nationella proven i svenska nästa vecka. Vi kommer därför att ägna det mesta av denna vecka åt både genomförande och förberedelse av dem. Jag kommer att börja förberedelserna redan imorgon bitti. Vi gör delprov B på tisdag och delprov C på torsdag. Dessa prov kommer att testa läsning av berättande texter och fakta texter. Ditt barn får gärna ha med en vattenflaska och en extra frukt eller en macka dessa dagar. Vi har muggar i klassrummet, så finns det ingen vattenflaska hemma så fixar vi det i skolan. 

I veckan som gått har vi gjort diagnosen i matteboken och utifrån resultatet av den kommer vi att jobba med individuella repetitionsuppgifter denna vecka. Vi kommer också att göra en utvärdering av detta kapitel i matteboken. Vad vi ser rent generellt är att det är svårt med den analoga klockan. Så, det kommer att vara en del av det vi repeterar denna vecka. 

I svenska fortsätter vi att arbeta med kapitlet i Robin-boken som vi haft i läxa. I SO ska vi äntligen börja göra våra bronsåldersdräktspännen eller sköldar i lera. På NO kommer vi att gå igenom och repetera det vi jobbade med förra veckan, friktion. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.