fredag 4 mars 2022

 4/3-22

Nu har vi klarat av första veckan efter lovet och första veckan utan Carita. Det har varit en del nyheter och mycket som varit sig likt. Det har varit många tankar och diskussioner kring läget i världen under veckan. Vi har pratat om att det är viktigt med källkritik och att alltid prata med någon (gärna vuxen) om något känns fel eller vi blir oroliga för något. Vi har också hunnit prata om hesa Fredrik-larmet och att det är ett test som kommer att låta på måndag. 

Vi har arbetat med bråk, decimaltal och gamla och nya enheter i matematiken. I svenska jobbar vi vidare med Robin och läsförståelse. Nästa vecka ska vi förbereda lite mer inför de nationella proven. Vi ska arbeta med faktatexter och muntlig matte. From den 15/3 kan vi börja med proven. Vi har inte fått de fysiska proven till skolan än och vi lärare som ska genomföra provet vill gärna kolla igenom och förbereda oss innan vi kör igång. Därför har vi inte bestämt exakt datum för första provet. Återkommer så fort jag vet mer. 

I NO har vi arbetat med olika energikällor, vindkraft, vattenkraft, solenergi och kärnkraft. Vi har pratat om deras för- och nackdelar. 

I SO fortsätter vi att arbeta med bronsåldern. Denna vecka har vi bl.a. sammanfattat vad vi kan om bronsåldern och så har vi sett en film om hällristningar. Vi håller också på att designa ett eget dräktspänne eller en sköld. Vi ska sen göra dem i lera och dekorera dem. 

I engelska har vi börjat ett nytt tema. Jag har kallat det "mitt land". Vi tittar på filmer där barn presenterar sitt eget land på engelska. Min tanke är sen att alla i klassen ska få göra en egen presentation av Sverige och spela in den med hjälp av sin Ipad. Detta fortsätter vi med resten av terminen. 

Jag håller på att titta på problemet med prenumerationerna som inte fungerar. Har hört av mig till IT-ansvarig i kommunen, men tyvärr inte fått svar än. Återkommer även om detta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.